Assortiment

assorti 1

Niet alles dat in de winkel ligt kan op web-pagina’s getoond worden.

Zo liggen er vlak naast de kassa fraaie sieraden van een Indiase goudsmid; de onvermijdelijke notitieboekjes en ook enkele agenda’s – ja nu al, die met 18 maanden.
Dat er een OV-chipkaart-oplader staat wist u al, maar ook dat er maandelijks (goedbezochte) koffie-ochtenden zijn voor ondernemende ZZP-ers? En regelmatig lezingen, optredens, boekpresentaties.
En er zijn grappige T-shirts, met citaten van Olie B. Bommel, Herman Brusselmans en Woody Allen.
Voor de jeugd achterin een plankje “voor op je lijst”, met onze suggesties.

Genoeg voor enig oponthoud

Rubrieken

Jeugd literatuur

Een groot deel van onze boeken collectie bestaat uit kinderboeken. Omdat kinder-boeken ontzettend leuk zijn, en er gelukkig nog steeds fantastische kinderboeken verschijnen. En we zien steeds weer kinderen een boek uit de kast graaien, of uit het Gouden Boekjes-meubel, en er een kinderhok mee induiken, om het daar in alle rust (voor) te (laten) lezen… Goed zo!

Boeken

boeken, wat dacht u dan? maar ook: engels, spaans, en strips

Secrid pashouders

pasjes handig en veilig opbergen

Yoga boeken- en artikelen

boeken over en hulpmiddelen bij yoga

Koffie en thee

de koffie van Boot die wij schenken kenmerkt zich door een laag cafeïne gehalte, en een zachte smaak. u kunt ook een zakje bonen mee naar huis nemen :-)

Jeugd literatuur

de jeugd

jeugd tot 10 jaar
de eerste boeken die de bloedjes zelf lezen, ach, wat nou zelf lezen, laten we ze maar lekker blijven voorlezen (voor zolang het nog mag)

jeugd van 10 tot 13 jaar - bovenbouw
ja hoor eens, nou moet het voorbij zijn! we willen niet meer worden voorgelezen.
maar oei, wat zijn er veel spannende boeken zeg

young adults, op de middelbare school
boeken voor je lijst?! zien we later wel, nu eerst lekker ontspannen
achterin de winkel, een rustig plekkie, veel moois, spannends, ook de klassieken staan er.
tóch voor je lijst? kijk op het plankje!

 

Kinderen van Amsterdam

Kinderen van Amsterdam moet je ABSOLUUT lezen als je van informatieve boeken houdt. Maar ook  voor kinderen die niet zo van de “informatie” zijn is dit boek erg geschikt, want tussen de weetjes en informatie zitten leuke strips. Het boek gaat over allemaal kinderen die ooit in Amsterdam hebben gewoond. Het is dan ook extra leuk om het te lezen als je in Amsterdam woont. Alle kinderen komen aan de beurt. Van Jansje die in 1200 bij het begin van Amsterdam heeft gestaan tot Anne Frank die in de 2de wereldoorlog een dag-boek bijhield. Haar kent bijna iedereen wel, terwijl al die andere kinderen eeuwenlang onbekend zijn gebleven. Dit HELE boek gaat over de ontwikkeling van Amsterdam, dus als je dit boek allang uit hebt en je slentert met een ijsje over de Dam kan jij denken van: “200 jaar geleden liepen hier mensen met een lange jurk en een dicht-geknepen neus omdat het zo verschrikkelijk stonk naar verrot eten....”. Je weet dan (bijna) ALLES over mensen (en natuur-lijk kinderen) in Amsterdam van wel 1000 jaar gelden  tot op de kleinste details. Veel plezier in Amsterdam 1934, 1311, 1865, 1655, 1595, 1475

(door Meintzjen Reitsema)

Kinderen van Amsterdam - Jan Paul Schutten
uitgeverij Gottmer - € 14,95