De Rotskruiper – N. Zink

RotskruiperMag ik u, wereld, wijzen op De Rotskruiper? Ik moet wel. Lang geleden dat ik zo hard heb gelachen om een boek, en lang geleden dat ik maar zinnen blééf sms-en aan vrienden. Stuk voor stuk zinnen die je zelf geschreven zou willen hebben, zo juichte een van die vrienden. Een rotskruiper, dat is een heel klein vogeltje, dat ‘Fiet’ zegt , Rudi heet en je plannen flink in de war kan schoppen. Zo gebeurt het ook in het fenomenaal grappige, ietwat groffe maar toch vooral heel erudiete boek van Nell Zink. Zink is in Amerika al lang en breed omarmd als een van die fijne moderne schrijvers over moderne, kleine problemen als hoe-vind-ik een-rotskruiper en als ik er een vind, wat er in godsnaam mee te doen. Of: hoe zwanger te worden van een man die niet autistisch, eenkennig of anderszins vogelachtig is. Of wel, whatever. Fiet.

Er is inmiddels al een tweede roman van deze schrijfster uit en vertaald, ook weer door de fantastische Gerda Baardman – dus haast u naar de winkel en verslind alvast deze.

De Rotskruiper  Nell Zink
uitgeverij Ambo Anthos – € 17,99

(recensie door Corine)