Gone – Leugens

“Schunnige graffiti. Ingegooide ruiten.

Het logo van de Mensenclub, met waarschuwende teksten ernaast dat freaks op moeten rotten.” Zo begint ‘Leugens’,  een spannend boek met een klein beetje fantasie.

Dit verhaal vond ik zó fantastisch dat ik er in wilde blijven doorlezen. Ik vond het zo goed omdat ik mezelf echt in die wereld zag. De hoofdpersoon vond ik echt op mijzelf lijken. Daarom werd het ook steeds makkelijker om er in door te lezen.  Ook al ben ik pas twaalf jaar. (Eigenlijk is het boek bedoeld voor kinderen van dertien jaar en ouder.) 

Dit is het tweede deel van de serie GONE. In het eerste deel verdwijnen alle volwassenen. De kinderen wonen in groepen in de FAKZ en er is een enorme grote muur die hen van de wereld weghoudt.  Er is veel gelogen en er is weinig eten. Iedereen dwaalt een beetje in het rond en dan heb je ook nog die vreselijke wormen die al een paar mensen het leven hebben gekost.

Als je 16 jaar bent, verdwijn je. Maar waarheen?

Sam is vijftien jaar.  Hij gaat op bezoek bij zijn broer, die in een hotelletje woont. Als hij weer thuis is  weet hij wat er aan de hand is. Het geluk van de kinderen hangt nu van hem af.

 Michael Grant is gewoon een fantastische schrijver. 

 

Gone leugens – M Grant
uitgeverij van Holkema – € 19,99