Irene van de Mheen exposeert

Momenteel exposeert in de boekwinkel: Kunstenaar Irene van de Mheen. Enkele kleinere lijsten achterin, en groot (origineel) werk boven de koffiehoek.

Irene vertelt: “In mijn werk verken ik de mogelijkheden en de grenzen van het tekenen. Ik onderzoek de relatie tussen de fysieke ruimte en zijn vertaling naar het platte vlak, de subtiele grens die de illusie scheidt van de realiteit.

Al mijn werk is sterk gerelateerd aan ruimte, ik speel met het contrast tussen de reële architectuur en abstracte ideeën over ruimte. De tekeningen beschrijven hun eigen ruimte.

IreneVdMheen

Mijn manier van werken is intuïtief waarbij ik de basiselementen van het tekenen gebruik: kleur en lijn, met grote nadruk op het handmatige en imperfecte. Ik maak verstilde ruimtes, mentale constructies die een esthetische ervaring bieden door hun vorm, structuur en kleur. Telkens weer fascineert het me dat twee eenvoudige lijnen een perspectief kunnen vormen: een suggestieve ruimtelijkheid. Uiteindelijk gaat het altijd over het ordenen van de ruimte of het lege vel papier als een manier om je omgeving te begrijpen.

Het formaat varieert van klein, intiem werk op papier tot monumenta-le site-specific installaties. Deze installaties zijn geïnspireerd op de plaats waarvoor ze gemaakt worden. De hele ruimte verandert dan in een drie dimensionale tekening waarbij ik het intuïtieve en speelse karakter van de kleinere tekeningen probeer te bewaren.”

Irene van de Mheen – www.irenevandemheen.com