Literair feest: 25-27 mei

Ter gelegenheid van het uitkomen van het derde deel van “Schrijvers uit oost” wordt in het laatste weekeinde van mei een groots spektakel in Oost georganiseerd, en ook wij doen mee natuurlijk!

Op diverse plekken zijn evenementen, kijk op boekendooroost.nl

Wat is er bij ons?

Vrijdag 25 mei 20:00-22:00
Volledig persoonlijk

Onder deskundige leiding wordt een discussie gehouden met vier vrouwelijke auteurs die in het te presenteren boek zijn opgenomen. Dit debat heeft als thema ‘je eigen persoonlijkheid in je werk’, oftewel in hoeverre verwerk je je ervaring als vrouw, en/of als lid van een of andere minderheid (allochtoon, seksueel, religieus, enz.) in je werk. Het zal vrouwen van jong tot oud aanspreken, maar zeker niet exclusief vrouwen. Het is een altijd actueel thema voor een breed lezerspubliek.

M.m.v. Henna Goudzand Nahar, Nina Polak, Eva Posthuma de Boer, Alma Mathijsen en Roos van Rijswijk als moderator. 

 

Zaterdag 26 mei 16:30-18:00 in de Kompaszaal

 

Pampus Poetry Spring Slam

In de Poetry Spring Slam nemen dichters het tegen elkaar op, onder deskundige leiding van moderator Gina van den Berg. Poetry slams zijn evenementen waarbij het publiek een grote rol speelt – zij immers zijn de jury!

Eerst dragen de dichters individueel een gedicht voor, in de tweede ronde reageren ze op elkaar – improvisatiepoezie dus. Deelnemende dichters zijn Ivo de Wijs en Bob Fosko, alsmede enkele jonge dichters.

 

Toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst…