Nét dat barretje…

Uitgeverij Oostenwind maakte enkele jaren geleden naam door de uitgave van een reisgids over Berlijn: Berlijn voor gevorderden. In deze gids wordt de lezer meegenomen naar uithoekjes en vergeten plekjes van Berlijn, waar geen ‘normale’ reisgids je ooit heen brengt… Maar juist dit soort uitstapjes maken het zo bijzonder, want je leert een stad op een heel andere manier kennen.

Onlangs verscheen van dezelfde uitgeverij  Barcelona voor gevorderden, ontstaan vanuit dezelfde behoefte: Laat de lezer kennismaken met de andere kant van een stad, de kant die je normaal niet ziet. Zo komen we in leuke wijken aan de rand van de stad, in de sub-urb gebouwd vlak naast het grote Barcelona stadion, en natuurlijk op interessante architectonische pleinen, bijvoorbeeld het Plaça de l’Àngel waar de mooiste kerk van de stad de Santa Maria del Mar staat, ‘hoofdpersoon’ in het beroemde boek van Falcones “Kathedraal van de zee”.

Ook in de gids opgenomen zijn fietstochten dwars door de stad, want fietsend beleef je een stad heel anders.

De gids is geschreven door een zestal Nederlandse schrijvers die allen tijdelijk of permanent in Barcelona wonen, vaak Catalaans spreken, en de stad echt kennen. Betrouwbare bronnen dus.

Meenemen dus, maar natuurlijk kun/moet je er gewoon een leuke Rough Guide naast leggen, om ook de Sagrada Familia niet te missen.

Barcelona voor gevorderden – 6 Nederlanders over de ziel van de stad
uitgeverij Oostenwind – € 22,50