Over het IJ festival & Grachtenfestival 2016

Dubio saler liggend 3.0

Voor de vierde keer vindt de samenwerking tussen het Grachtenfestival en Over het IJ Festival plaats waarbij gezamenlijk een muziektheaterroute wordt ontwikkeld door een Amsterdamse buurt. Dit jaar richt het initiatief zich op verschillende locaties op het KNSM-eiland en duikt het in de geschiedenis en de actualiteit van het Oostelijk Havengebied.

Eilandvariaties biedt een wandelroute langs drie locaties waar korte intieme voorstel-lingen plaatsvinden. Je ontdekt een interessante combinatie van locatietheater met klassieke muziek, jazz en wereldmuziek op plekken op het KNSM-eiland. De wandelroute is op meerdere dagen van het festival en meerdere keren per dag te doen. Startpunt van de route is de historische aankomst- en vertrekhal van de KNSM, de Kompaszaal.

DUBIO – een muzikaal sprookje over een twijfelend eiland
Er was eens een eiland, genaamd Eiland. Als hij wordt overvallen door verleidelijke twijfel, de mysterieuze Dubio, wordt het leven van Eiland volledig overhoop gegooid. DUBIO is een twijfelachtig liefdesverhaal over kwetsbaarheid en ontwikkeling.

Laatste voorstellingen: do 18, vr 19 & za 20 aug

In de vitrine bij de etalage vindt u speeltijden – enkele keren per dag.

Luister naar radio 4 over DUBIO.