Welkom bij het Over het IJ festival & Grachtenfestival

Voor de vierde keer vindt de samenwerking tussen het Grachtenfestival en Over het IJ Festival plaats waarbij gezamenlijk een muziektheaterroute wordt ontwikkeld door een Amsterdamse buurt. Dit jaar richt het initiatief zich op verschillende locaties op het KNSM-eiland en duikt het in de geschiedenis en de actualiteit van het Oostelijk Havengebied.

Eilandvariaties biedt een wandelroute langs drie locaties waar korte intieme voorstellingen plaatsvinden. De wandelroute is op meerdere dagen van het festival en meerdere keren per dag te doen. Startpunt van de route is de historische aankomst- en vertrekhal van de KNSM, de Kompaszaal, waarna de boekhandel wordt aangedaan…

De voorstelling:

DUBIO – een muzikaal sprookje over een twijfelend eiland

Er was eens een eiland, genaamd Eiland. Als hij wordt overvallen door verleidelijke twijfel, de mysterieuze Dubio, wordt het leven van Eiland volledig overhoop gegooid. DUBIO is een twijfelachtig liefdesverhaal over kwetsbaarheid en ontwikkeling.

DUBIO is onderdeel van ODE AAN DE TWIJFEL, een langdurig onderzoek van mc KASSETT naar het fenomeen ‘twijfelen’. KASSETT gelooft dat de wereld baat heeft bij openlijk durven twijfelen. Tussentijdse resultaten van het onderzoek worden in verschillende vormen gepresenteerd. DUBIO is het eerste onderzoeksresultaat.

DUBIO is één van de voorstellingen van de muziektheaterroute Eilandvariaties, een samenwerking tussen het Grachtenfestival en Over het IJ Festival. 

Op verschillende momenten overdag en ’s avonds zal DUBIO spelen in de boekhandel – van zaterdag 9 tot en met zondag 17 juli (behalve donderdag 14 juli) – kijk voor aanvangstijden op de aankondiging in de vitrine – bezoekers van de winkel zijn van harte welkom!