23 januari: Angry Young Poets

slam1

Op 23 januari hadden we de eer het Nederlandse Angry Young Poets Festival te mogen organiseren. Zes van de jongste, boos-ste dichters namen het tegen elkaar op in een bloedstollende battle waarin ze streden tegen onrecht, de maatschappij, het leven en de liefde; met de poëzie als wapen.
Muziek van een woeste band laait het vuur op en er is heel veel Beerenburg, om de vlammen aan te wakkeren. De Angry Young Poets die de strijd met elkaar zullen aangaan zijn:
Jonathan Griffioen, Maaike Haneveld, Else Kemps, Josse Kok, Joost Oomen en Kampioen NK Poetry Slam 2014 Daniël Vis.

Angry Young Poets Festival 2015

Vrijdag 23 januari 2015, 20.30 uur

Underground Loods (ingang: boekwinkel Van Pampus)

KNSM-laan 303, 1019 LE Amsterdam

Reserveren via: info@boekhandelvanpampus.nl

Entree: €5,00 incl. één consumptie

Young angry poets1Meer informatie over de optredende artiesten:

Jonathan Griffioen is een mythisch podiumbeest dat zijn gezicht vertoont op alle slampodia die Nederland telt. Met zijn cynische kijk op het leven en zijn hangjeugd in een Utrechts Lekdorpje is hij een waardig dichter op het Young Angry Poets festival.

Maaike Haneveld debuteerde het afgelopen jaar met de absurdistische korte verhalenbundel ‘Het hoeft niet kapot’. De titel zegt het al: een Angry Young Poet bij uitstek. Zij draagt regelmatig voor bij De Vorlesebühne, en zet menig denkbeeld op z’n kop.

Else Kemps won de derde prijs in de Kunstbendefinale 2014. Ze studeert Creative Writing aan Artez in Arnhem. ‘Eerst de Febo, dan de liefde!’ schreeuwt zij de zaal in.

Josse Kok is een ervaren podiumslammer. Zijn debuutbundel ‘Ik heb geslacht’ werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs voor beloftevolle debutanten. Beloftevol is ‘ie zeker, met zijn wilde haardos, zijn Vikingbaard en zijn “vuige” woordkeus.

Joost Oomen is een geboren Fries die in Groningen tot Huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen benoemd werd: Hij zoekt de clashes wel op…. Joost Oomen wordt wel gezien als de onbestaanbare zoon van Lucebert en Simon Vinkenoog.

Daniël Vis verwierf in het voorjaar van 2014 de eretitel Slampion 2014, nadat hij op het Nationaal Kampioenschap Poetry Slam zijn collega’s verslagen had met zijn onderkoelde, sardonische poëzie. Kort daarop debuteerde hij met de dichtbundel Crowdsurfen op laag water, welks omslag grote antipathieën in het boekenvak opriep.

Willy Darktrousers typeert zichzelf als “Onheilsfolk uit Donkerbroek. Willie is een jongen met een oude gitaar en een grote zwarte hoed op zijn hoofd. Hij zingt spijkerharde liedjes over de rare spelingen van het lot.”

Gina van den Berg is de immer chagerijnige boekverkoopster van Boekhandel van Pampus. Gelukkig is er Beerenburg.