Presentatie Koen Vermeule


Buurtbewoner Koen Vermeule wordt gezien als een van Nederlands belangrijkste hedendaagse schilders. Zijn eerste monografie, met essays van Hans den Hartog Jager en Cornel Bierens, is onlangs verschenen bij Wbooks (voorheen Waanders) – het is een adembenemend mooi boek geworden. Zijn thema’s zijn, zoals hij het zelf verwoordt, landschappen, zeelandschappen en stadslandschappen: een aantal van zijn werken is nu al te aanschouwen in de boekwinkel.

‘De kunstenaar Koen Vermeule schildert graag landschappen – weidse landschappen met zware luchten, diepe horizonnen en brede voren in dikke klei. Hij schildert ook mensen, eenzame mensen die verloren in de wereld lijken rond te dolen. ‘
Aldus Hans den Hartog Jager, een van de auteurs van Koen Vermeule ‘ High above Ground ‘, in zijn essay over Koen Vermeules Skywriter.

Op zondag 11 maart om 16:30 uur hebben we de eer gastheer te zijn van de officiële presentatie van ‘High Above Ground’. Met muziek, voordrachten en hapjes en drankjes. Kom langs, of kies uw eigen moment om zijn werk te bekijken.