Voelen, proeven, ruiken

Afgelopen week stond er een lang artikel in het Parool van Maarten Moll. Een lofzang op De Kleine Boekhandel. Hoe fijn het is om in nabijheid van heel veel boeken te zijn. Met daarbij een oproep om op úw favoriete boekwinkel te stemmen, of een top 10 favoriete boekhandels in te sturen. Tja, lijstjes. 
Feit is dat de omzetten in de boekhandels aantrekken – en dat is goed nieuws natuurlijk.

Ons goede nieuws is dat de eerste avond in de serie filosofie-lezingen druk bezocht was, en een groot succes werd door de spannende lezing die Catharina de Haas gaf. Zij lichtte de denkbeelden van Levinas toe, en richtte zich met name op gastvrijheid – de rode draad in alle lezingen.  
Nog beter nieuws natuurlijk is dat komende maandag 22 februari al de volgende avond in deze serie zal zijn – er zijn nog plaatsen, geef u op!

En dat er vanaf nu een nieuwe Griet op de Beeck in de winkel ligt:

GijNuKomHierVeleHemels

in korte tijd is ze een van onze zeer favoriete schrijfsters geworden. Komt genieten van haar derde werk “Gij nu“.
Maar er is nog zoveel meer moois: een prachtig werk over Schubert’s Winterreise, De pompoeneter (verpletterend boek), Het smelt (Lize Spit), Dijk (van den Brink) én het fantastische verhaal van dat kleine landje, vergeten en ingeklemd tussen Nederland, België en Duitsland (Moresnet), en vooruit, nog eentje dan: Isol haar Droomrecepten, voor kinderen die een droom willen bestellen – een pareltje.

Komt u voelen, proeven, ruiken?