25 maart: Stefan Hertmans

Stefan Hertmans is vooral bekend geworden door zijn veelgeprezen boek ‘Oorlog en terpentijn‘, dat in augustus 2013 verscheen. Voor deze roman werd hij bekroond met de AKO Literatuurprijs, de Vlaamse Cultuurprijs voor de Letteren, de Prijs Lezersjury Gouden Boekenuil en De Inktaap 2016. Er werden meer dan 200.000 exemplaren van verkocht en het boek verschijnt in vijftien talen. (Klik hier voor een gesprek over dit boek, beetje naar onder scrollen).

Ook zijn laatste boek ‘De bekeerlinge’ is weer een pareltje.

In een klein dorp in de Provence wordt sinds mensenheugenis over een pogrom en een verborgen schat gesproken. Eind negentiende eeuw vindt men in een synagoge in Caïro een hoeveelheid opzienbarende joodse documenten. Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen.

Stefan Hertmans baseerde zich voor ‘De bekeerlinge’ op historische bronnen. Dat brengt hem in een chaotische wereld van passie, haat, liefde en dood, en voert hem uiteindelijk van Caïro terug naar het kleine Provençaalse dorp, waar hij sinds decennia thuis is.

Op zaterdag 25 maart komt hij dankzij de bemiddeling van Catharina de Haas naar Amsterdam, en zal hij door haar worden geïnterviewd in de Kompaszaal.

Aanvang 15:00 u – inloop vanaf 14:30 u.
Toegang € 12,50 – vantevoren kaarten inslaan ten zeerste aanbevolen.