Ontwaakt!

Deze nieuwsbrief bevat nog geen aankondigingen van lezingen of andere evenementen – het gehele voorjaarsprogramma moest worden afgezegd helaas. Maar daar hoort u in het najaar meer van.
In dit nieuwsbulletin daarom enkele lees-tips en een oproep.

Nu de ergste paniek rondom COVID-19 voorbij lijkt, wil ik deze ruimte gebruiken om de generatie van de millenials (de mensen geboren tussen 1980 en 2000) iets te vragen: organiseert jullie.

“Corona als game-changer”
Want het kan dus. Al jaren wordt er door diverse groeperingen opgeroepen om de economie in een wat lagere versnelling te zetten, om daarmee het milieu te verbeteren. En altijd werd gezegd, wat gaat dat allemaal kosten…
Maar: discussies over de KLM lopen al. Vergroening, nú kan het. Van de landbouw, de luchtvaart, het vervoer. De discussies van nu gaan over de gezondheid van de mensen, van de samenleving.

Millenails, schrijft een plan voor vergroening van de economie, voor basisinkomens. Wát is van waarde. Definieer het nieuwe Normaal – want terug naar de economie van een kwartaal geleden kan gewoon niet.

Organiseer demonstraties om dit kracht bij te zetten. Jullie hebben de kennis (en de energie), jullie zitten binnen enkele jaren op de belangrijke posities, bij overheid en bedrijfsleven; laat je niet in de weg zitten door de generatie van de jaren ’60 – die zijn al of gaan binnenkort met pensioen…

Ik ben benieuwd…