kinderboekenweek 7 t/m 18 oktober

Het thema van dit jaar: Raar maar waar.

Dat is een leuk thema.
Want wat gaan wij doen? Toen ik een jaar of twintig geleden eens een oude typemachine ons huis indroeg waren onze kinderen totaal gefascineerd. “Wat een gaaf ding – hij print het gelijk!“.  letters.jpogDeze week gaan we nog verder in de tijd terug: in samenwerking met Grafisch Werkcentrum Amsterdam sjouwen we op woensdag 7 oktober en op zondag 11 oktober een oude drukpers de winkel in, met alle toebehoren, zoals een letterbak met loden letters waarmee je zelf aan de slag mag! Zo maakten ze vroeger de boeken, hoe raar is dat.

Wat moet je doen? Verzin een mooie titel voor een boek, of pak je lievelingsboek, loop langs in de winkel, en dan… druk je samen met ons je eigen kaft! Wij zorgen voor mooi papier, of je neemt zelf iets mee.
Niet aanmelden, gewoon komen, isgratis.

Rondom het thema zijn er een heleboel nieuwe boeken verschenen over uitvindingen, proefjes en wetenschap. En er is natuurlijk het kinderboekenweekgeschenk, dat iedereen krijgt bij het kopen van een boek. Dit jaar geschreven door een heel bijzondere schrijver, namelijk de winnaar van de Gouden Griffel van vorig jaar: Simon van der Geest. We kijken er naar uit!

Drukken: 
Woensdag  7 oktober 13.00 – 18.00
Zondag      11 oktober 13.00 – 18.00