Filosofiecursus in de boekwinkel

LevenskunstEen complete filosofiecursus in uw boekhandel! In de maand van de filosofie begint bij Van Pampus de cyclus ‘Levenskunst’.

Waarom Levenskunst? Filosofie werd van oudsher – in Athene en Rome maar ook in China – opgevat als levenskunst. Gezien het aantal publicaties en cursussen is levenskunst in Nederland opnieuw actueel. Levenskunst als een hedendaags filosofisch project kan echter niet zonder een verwerking van het gedachtegoed van Friedrich Nietzsche, Martin Heidegger en Michel Foucault.

Dit voorjaar organiseren we daarom een cursus die bestaat uit een combinatie van drie lezingen en één onderzoeks-gesprek. Door de lezingen, die worden gegeven door Jan Flameling, maak je kennis met de opvattingen van de drie filosofen. Op de dialoogavond, die wordt begeleid door Renate Schepen, onderzoeken we gezamenlijk hoe de opvattingen van Foucault ons leven kunnen verrijken en verdiepen.
Bij de cursus zit een literatuurlijst en aanwijzingen en vragen om de behandelde filosofie in je eigen leven toe te passen.

15 april lezing Friedrich Nietzsche
Het zelf: ‘een kunstwerk’?

13 mei lezing Martin Heidegger
Het zelf: ‘ik’ of ‘in betrekkingen?’

27 mei lezing Michel Foucault
Het zelf ontwerpen: ‘vrij’ of discours-bepaald?

3 juni dialoog  met Renate Schepen
Het zelf ontwerpen: ‘vrij’ of discours-bepaald?

Aanvang 20 u, toegangsprijs per lezing €10, 
bij de dialoog op 3 juni is een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk (max. 12), dus wees snel! 

Inschrijven kan per mail of telefonisch op 020 419 3023.