De Grote Hamstermassamoord en De Grote Konijnenreddingsactie, door K. Davies

De Britse auteur Katie Davis schreef deze 2 boeken over huisdieren in een stads-omgeving, en is van plan nog 2 delen te schrijven; voor het eerste boek won ze een prestigieuze Engelse prijs.
In beide boeken leren we Anna kennen, een eigenzinnig meisje dat met haar vriendin Suzanne en haar jonge broertje Tom avonturen beleeft; ‘beleeft’ is niet het goede woord, ze organiseert avonturen: in ‘De Grote Hamstermassamoord’ gaan ze op zoek naar de moordenaar(s) van 8 hamsters, die zij thuis in een kooitje hield. Ze krijgen hulp van een gewezen politievrouw (nu buurvrouw). Natuurlijk is de Nieuwe Kat (al eerder een moordenaar gebleken) de Eerste Verdachte, maar er zijn er meer want de vader van Suzanne háát huisdieren…
In ‘De Grote Konijnenreddingsactie’ dreigt het leuke vriendje Job uit de buurt te verhuizen, met achterlating van zijn konijn. De dames Anna en Suzanne moeten voor het konijn zorgen, én proberen Job in zijn oude huis terug te krijgen.

Beide boeken zijn vol vaart geschreven, met veel grappen; dagboek-fragmenten en illustraties verlevendigen het geheel. Een beetje opgemaakt zoals ‘Het leven van een loser’ (de meeste ouders niet onbekend), maar op een andere manier grappig; zeker heel leuk voor moeilijke lezers.
Ook door het formaat zéér geschikt voor in een schoen.

De Grote Hamstermassamoord
De Grote Konijnenreddingsactie
beide door Katie Davies
uitgeverij Gottmer, € 12,95