En verder…

… wil ik u niet onthouden:

== December – Bregje Hofstede
Een dame bezoekt een boerderij vlakbij haar vakantiedorpje in Frankrijk, en wordt daar zeer tot haar verrassing (en genoegen) op uiterst prettige wijze ontvangen en verwend… (ja, ook wat u denkt ja)

== Kilometer 101 – Maxim Osipov
U kende hem al van ‘De wereld is niet stuk te krijgen‘. Nu opnieuw een verhalenbundel, van dezelfde klasse als de eerdere titel.

== Heb ik dat gemaakt? – Max van Rooy
Max van Rooy schreef een kunstenaarsbiografie over zijn sociaal bewogen opa Berlage, diens geest, karakter en werk. Aan de hand van dagboeknotities en reisschetsen heeft hij Berlage nagereisd. Veel unieke informatie op het persoonlijke vlak deelde zijn moeder Miep van Rooy-Berlage (1906-1992), de jongste dochter van Berlage.

== De kleindochter – Bernard Schlink
Kun je een jonge vouw redden uit het rechts-radicale milieu in het oosten van Duitsland waarin ze is opgegroeid en zich thuis voelt? Is dat wenselijk, verstandig?

== De val – Sarah Moss
Engeland, november 2020, ten tijde van de eerste Covid-golf. Kate, moeder van Matt, zit al tien dagen in zelfisolatie, na contact met iemand die besmet is. Ze houdt het niet meer uit, snakt naar frisse lucht, loopt vanuit haar tuin het pad op naar een natuurgebied (met berg The Fell), waar waarschijnlijk niemand op een wintermiddag nog aan het wandelen is. Ze zal niet ver gaan, is zo weer terug… Claustrofibisch, vermakelijk, spannend. Ik (:Yvonne) kon het boek niet wegleggen.

== Schoonheid op aarde – Charles Ramuz
Eerder schreef hij het huiveringwekkend spannende ‘Grote angst in de bergen‘. Nu komt hij met een boek over een knappe Cubaanse jonge vrouw die in een klein dorpje terechtkomt… gaat dat goed? Van het omslag: ‘is er een plaats voor schoonheid op aarde?’.