maandag 4 april: Stine Jensen

gastvrij1

Wat zijn de grenzen van onze mede-menselijkheid?
Gastvrijheid, een actueel thema – reden om daar eens wat langer bij stil te staan. We organiseren een serie van 7 lezingen rondom het thema “Gastvrijheid“.

Catharina de Haas , Renate Schepen en Jan Flameling bespraken op eerdere avonden filosofische aspecten van Gastvrijheid in de Europese, in de Afrikaanse en in de Arabische cultuur. Bijzonder geslaagde avonden – volle winkel, zinnige discussies. De foto hier schuin boven werd tijdens een van de pauzes genomen.

In de komende weken treden nog op Stine Jensen, Woei-Lien Chong, Jan Flameling en Berber Schönholzer.

Het programma:
4 aprilGo East!
Stine Jensen vertelt over haar laatste boek Go East, over haar reis door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, over haar zoektocht naar meer geluk, rust en balans tussen lichaam en geest.

11 april: Gastvrijheid en Tao
Dr. Woei-Lien Chong, sinoloog en filosoof, vertelt wat Tao ons kan leren over gastvrijheid. Gastvrijheid moeten we bij Laozi en Zhuangzi zeer ruim verstaan: niet slechts als een morele deugd, maar als een wijze van zijn, de centrale leidraad voor het leven. Tao is gastvrij, en de beoefenaar volgt zijn voorbeeld. Wat wordt hiermee bedoeld?

18 april: Gastvrijheid in het boeddhisme / Iyengar yoga
Jan Flameling vertelt over de ontwikkelingen in het boeddhisme: van Boeddha naar Thich Nhat Hanh. Hij legt uit hoe de boeddhistische onderzoeks- en oefenpraktijk het mogelijk maakt gastvrij te worden.
Berber Schönholzer vertelt (op basis van vele jaren eigen yoga-beoefening) over Iyengar Yoga : klassieke yoga gebaseerd op de yogasutras van Patanjali, hoe de yogabeoefening je in verbinding brengt met jezelf en met andere mensen/culturen en wat gastvrijheid is in yoga

Steeds op maandag, inloop vanaf 19:30 uur, aanvang 20:00 u.
Toegang € 5 inclusief drankje – aanmelden aanbevolen.