Filosofie & liefde: Daan Borrel

Wat heeft liefde te maken met seksualiteit en intimiteit?

Toen Daan Borrel tijdens een vakantie met een vreemde man zoende, terwijl die van haarzelf gewoon thuis op hun bank zat, besloot ze deze vraag te onderzoeken. Waarom kun je je in de liefde toch zo onrustig voelen? Mag je elk verlangen onderzoeken en uitleven? En hoe combineer je dat met je behoefte aan verbintenis? Hoe kunnen vrouwen hun eigen verlangens volgen als ze nooit hebben geleerd daarmee om te gaan? Of zijn mannen hier net zo slecht in? Is het de geest of het lichaam dat verlangens creëert? In hoeverre worden die bepaald door verhalen? Het resultaat is het boek Soms is liefde dit, een brief over seks, lichaam en verlangen. Een van de belangrijkste dingen die ze leerde is dat je eerst intiem met jezelf moet zijn, voor je dit met een ander kunt delen. Misschien betekent liefde dan wel iets heel anders. Maar hoe kom je daar?

Woensdag 6 februari – aanvang 20 uur – zaal open 19:30 uur – toegang € 10 incl. welkomstdrankje.

Andere data van de serie:
dinsdag 26 februari: Jan Drost, filosoof, schrijver
woensdag 13 maart: Catharina de Haas, filosofe, schrijfster
woensdag 27 maart: Catharina de Haas, filosofe, schrijfster

Hieraan gekoppeld worden in de tussenliggende weken avonden georganiseerd door Jos Kessels en Edu Feltmann waarop de gelegenheid wordt geboden eens samen met buurtgenoten door te praten, te filosoferen. Bijvoorbeeld over het thema wat eerder ter sprake kwam bij de lezing, maar elk ander thema kan ook.
De data van deze avonden zijn: donderdagavonden van 14/2; 14/3; 4/4; 9/5 en 13/6 – steeds van 19.30 tot 22.00 uur; in de Kompaszaal, KNSM-laan 311.