Haddon Hall, when David invented Bowie – Nejib

Dit geestig geschreven, kleurrijke boek is weer een op zichzelf staand kunstwerk uit de graphic novel wereld van een mij onbekende Fransman, Néjib. Hij beschrijft en tekent twee jaren uit het leven van David en Angie aan het eind van de Swinging Sixties, toen de grote roem nog op zich liet wachten en David al tien jaar lang alles had geprobeerd om door te breken. Iedereen kende hem, zijn muziek zong rond, maar ‘Stardom’ lag net buiten zijn bereik en hij wist even niet meer wat hij moest doen.

Het enorme landhuis waarin David en Angie met veel muzikanten en vrienden in een soort communeachtige setting woonden, Haddon Hall, vertelt hun verhaal, een briljante vondst, een huis dat zijn inwoners portretteert. Heel ontroerend zijn de scènes met broer Terry, die kampte met psychische problemen, maar toch een tijd op Haddon Hall doorbracht.

Je hoeft geen ultieme Bowiefan te zijn om te genieten van dit fraaie persoonlijke inkijkje in het leven van deze hardwerkende muzikant en zijn luisterrijke entourage. Ik heb er in ieder geval erg van genoten en het boek staat voorlopig om zijn prachtige cover recht voor me op het bureau!

Haddon Hall, when David invented BowieNejib
uitgeverij Self Made Hero – € 22,95

(recensie door Marlèn)