Ik wil ook – A. v. Haeringen

Het schattige kleine kalf-jongetje Konosja zit binnen, bij zijn ouders, kleine middenstanders van het rundergeslacht. Ze zitten in de tapijtenwinkel, waar ze al dagen geen tapijt hebben verkocht. Tja, de crisis dringt nu ook door in de wereld van het kinderboek. Konosja gaat naar buiten met een rood kleedje onder zijn arm. Hij spant het kleedje tussen twee bomen en daar heeft hij een hangmat. Al gauw komen er dieren, die willen weten waar je zo’n fijne hangmat kunt krijgen. En Konosja wijst de weg.

Het boek drijft op de herhaling die kinderen zo prettig vinden. De tekeningetjes zijn een lust voor het jonge en het oude oog. Het is een echt feel-good-boek. Want u snapte al dat het boek eindigt met een kassucces voor de ouders van Kanosja, maar meer wil ik er niet over kwijt.

Ik ben geïnspireerd door de commerciële inventiviteit; ik ben al aan het bedenken wat je allemaal met boeken kunt doen. Bijvoorbeeld: een dakje voor je cavia van maken, ze als stapstenen gebruiken, wanneer je niet door de modder wilt. Je kunt ze gebruiken als onderzetters voor je hete pannen. Maar misschien is het allerfijnste wat je met boeken kunt doen wel lezen, lekker op de bank, in je pyjama, gezellig tegen elkaar aan met een kopje thee. 

Ik wil ook – Annemarie van Haeringen en Bibi Dumon Tak
Uitgeverij Querido – €14,95