Kinderboekenweek, en filosofie lezingen

Hopelijk bent u de zomer goed doorgekomen, en niet ergens uitgedroogd of weggespoeld.
We melden ons weer het het najaarsprogramma. Ook nu weer verschijnen er veel nieuwe titels. We noemen u enkele: De testamenten, De zwarte schuur, Julian, Als katten van de wereld verdwijnen, D meeste mensen deugen, enz.

En enkele tips in one-liner-formaat:
– Zonder liefdeStefan Brijs
Allebei met net een verbroken relatie achter de rug proberen Ava en Paul de ware liefde te vinden. Hoe wanhopig wil je zijn? Hoe pak je het aan, waar ga je zoeken: de mensen in je omgeving? Contactadvertenties? Op je gevoel vertrouwen en ervoor openstaan? Wat is liefde, en wat vriendschap? (in de winkel vanaf de 17e)
– Circe – Madeline Miller
Het oerspannende levensverhaal van de mythologische heks Circe, Titanendochter van Helios, God van de zon. De Griekse godenwereld beschreven vanuit haar perspectief geeft eeuwenoude teksten hedendaagse relevantie. Een overdonderende ervaring.
MoederschapSheila Heti
De intiemste overdenkingen van een vrouw rond haar veertigste in boekvorm. Behoedzaam worden gedachten gekanteld en nog eens omgegooid. Heldhaftig knutselend en kwetsbaar, nooit vervelend of langdradig. Lees bedwelmd mee in de zoektocht van een  twijfelende vrouw, op weg naar de tóch enig mogelijke uitkomst.

Komt u zelf langs, en blader wat in enkele van de aanraders…

Begin oktober de Kinderboekenweek, met traditiegetrouw het helemaal vol schilderen, verven, tekenen, kleuren van de achterwand in de winkel. Robin Leek is de dappere die dit gaat begeleiden.
En een week later komt illustratrice Steffie Padmos haar nieuwe werk ‘Bouwers – superbeestjes‘ presenteren.

En leest U verder door over De Weg naar Waarheid – want wie wil die nou niet vinden?

Mocht u zelf een werkje aan het schrijven zijn: op 26 september kunt u de belangrijkste do‘s en don’ts horen tijdens de workshop van Veronica.

Tot gauw, in de winkel!