Laatste Socratisch gesprek

“Wie stilzit, die reist pas ver”: een bekende uitspraak van Immanuel Kant. Deze ging nooit op vakantie. Hij woonde, werkte en wandelde zijn hele leven in zijn geboorteplek Königsberg. Toch schreef hij veel over reizen. 

Een ideale persoon dus om te bespreken tijdens de laatste filosofische geluksworkshop van dit seizoen bij Boekhandel van Pampus op 25 juni. Deze avond gaat ter gelegenheid van de zomer helemaal over Geluk en Reizen. We beginnen om 19.30 uur.

De avonden worden geleid door Renate Schepen en Jaap Vriend.
Het eerste deel van de avond  is er een Socratisch gesprek, daarna volgt de workshop.

Renate Schepen is filosoof. Zij faciliteert de Socratische dialoog. De dialoog kan ruimte creëren om je echt te verdiepen in wat de ander denkt, jezelf te verrijken met andere denkbeelden en zo je eigen opvattingen te onderzoeken en aan te scherpen.

Jaap Vriend is trainer bij Geluk voor Beginners. Deze avonden geeft hij een overzicht van wat filosofen en schrijvers zeiden over het onderwerp van de avond. Wat zouden zij hebben ingebracht in de Socratische dialoog? 

Het gesprek en de workshop vinden plaats aan de grote tafel in de boekwinkel. Het aantal deelnemers is beperkt tot 12 personen. De avond duurt van 19.30 tot 22.00. Deelname kost € 25 per avond. U bent geregistreerd op moment van betaling. Inschrijven kan per e-mail, telefoon (020 4193023) of in de winkel.