Misschien Esther – K. Petrowskaja

MisschienESoms gebeurt het dat er zoveel interessante, langverwachte, verrassende, veelbelovende titels tegelijk uitkomen dat er maar een ding op zit. Opsparen, en aan de vakantie denken. Het is zo’n moment. Deze maand stroomde de winkel vol met grote namen als Paul Auster, Sandro Veronesi, Kate Atkinson, James Salter en Michel Houellebecq, die zij aan zij komen te liggen met nieuwere helden als Inge Schilperoord (Muidhond), Jamal Ouariachi (Een honger) en Katja Petrowskaja (Misschien Esther).

Het liefst zou ik van alle titels een uitgebreide beschrijving geven, ware het niet dat ik ze nog lang niet allemaal uit heb en u beter de boeken zelf zou lezen dan mijn commentaar erop. Maar één titel wil ik wel bezingen. Omdat ook dat boek al tijden naast mijn bed ligt, en ik er steeds een stukje uit mag hebben. Want naast alle wilde romans vol weemoed (Salter, Auster), politieke durf en stilistisch talent (Houellebecq, Schilperoord) en essayistisch heldendom (Ouariachi) doet Katja Petrowaskaja iets wat ik niet vaak zie, en wat me doet herinneren wat ook alweer echt goed schrijven is.

Lees meer van Corine over Misschien Esther

Misschien Esther – Katja Petrowskaja
uitgeverij Bezige Bij – € 19,90