Nachtcircus – E. Morgenstern

Ook verscheen Het Nachtcircus, het spannende verhaal van een circus dat onaangekondigd zomaar ergens verschijnt en dat alleen ’s nachts geopend is, waarin allerlei mensen met magische krachten werken.
Een van hen wordt opgeleid, al vanaf haar prilste jeugd om ooit deel te nemen aan Het Spel. Lange tijd heeft ze geen idee wat dat voor spel is; dan blijkt er nog iemand te zijn die voor dat spel is getraind – en ze ontmoeten elkaar. Ze ontdekken dat Het Spel inhoudt dat ze elkaar gaan bestrijden, ze weten niet precies hoe, en met welke middelen. Ze blijken pionnen in een veel groter geheimzinnig spel, wie zitten daarachter?

Onderhand zijn ze natuurlijk al op elkaar verliefd geraakt…

Erin Morgenstern is een Amerikaanse schrijfster, van onder meer korte sprookjes; daarnaast schildert ze ook.

Het Nachtcircus is haar debuut, met prachtige schilderachtige beschrijvingen van wat men met magie bereikt. Het verhaal lees je in één keer door, buitengewoon spannend. Eigenlijk sleurt ze je een schilderij in, de zwart-wit gestreepte circustenten, de ervaringen van de nachtelijke bezoekers, de harde lessen van de jonge magiërs, en het gekonkel van de heren op de achtergrond. Onze aanrader voor dit najaar.

Nachtcircus – Erin Morgenstern
uitgeverij Bezige Bij – € 19,90