boekpresentatie: Duet – Ilse Lazaroms

Hoe kan iemand zich staande houden en een kind opvoeden in een wereld die steeds gewelddadiger en onzekerder lijkt te worden? Wat doe je als die buitenwereld je huis binnenkomt en zijn intrek neemt in de persoon van wie je houdt?

boekpresentatie: Duet - Ilse LazaromsHij is een onstuimige violist uit Boston, zij is een Nederlandse onderzoeker aan het Centrum voor Joodse Geschiedenis in Manhattan. Samen beginnen ze aan een nieuw avontuur. Ilse vaart met haar partner in een oude woonboot met de naam Duet op de Hudson, met als eindbestemming de haven van New York. En ze is zwanger van hun kind. Ze zou op een roze wolk moeten zitten, maar overgeleverd aan de wetten van het water en de realiteit van de gammele woonboot met haar bevroren leidingen, blijkt de werkelijkheid grimmiger. Ilses partner raakt steeds meer geobsedeerd door extremistische samenzweringstheorieƫn die rondgaan op het internet en in de media. Met het groeien van haar buik groeit bij hem ook zijn angst voor een duistere wereldheerschappij, en ontstaat er in die kleine boot een onoverbrugbare kloof. Zij is genoodzaakt een besluit te nemen, dat de toekomst voor haar en haar dochter voorgoed zal veranderen.

Duet is het verhaal van een zwangerschap, een relatie, een geboorte. Op wervelende, poƫtische manier door Lazaroms verteld en zusterlijk zwaaiend naar het werk van auteurs als Valeria Luiselli en Carmen Maria Machado

 

boekpresentatie: dinsdag 7 september vanaf 17:00 uur – toegang gratis