Joyce Vlaarkamp presenteert: Shiatsu en het innerlijk landschap

Joyce Vlaarkamp is eilandbewoner & directeur van de Zen Shiatsu Opleiding in Amsterdam. Eerder schreef ze ‘Shiatsu in uitvoering‘ dat in de winkel heel aardig gelopen heeft.

Nu presenteert zij haar nieuwe boek: ‘Met zachte ogen. Shiatsu en het innerlijk landschap‘  (wat een mooie titel hè?).

Anders dan haar eerdere werk is dit niet geheel praktische gericht, eerder filosofisch.

‘Het lichaam van de mens is de beeltenis van een land’, er zijn bergen, rivieren, meren en bossen, provincies, grenzen, hemellichamen: een volledig landschap, bestuurd door het Hart als de vorst en diens samenwerkende beambten: de organen. Het innerlijk landschap weerspiegelt het uiterlijk landschap dat we kennen en vormt de potentie van waaruit de Dao en de oosterse geneeskundige traditie werkt.

Deze visie is uitgangspunt van het boek Met Zachte Ogen. Shiatsu is een Japanse meridiaan therapie die werkt met de symbolische visie van meridianen, organen en ki of qi. Je vindt het innerlijk landschap beschreven, het verloop van de meridianen, de specifieke kenmerken en functionaliteiten, de emoties, de spirits, de kleuren, de benadering. Na het lezen van dit boek begrijp je hoe je met het trainen en behandelen vanuit dit symbolisch perspectief invloed hebt op de stroom van ki en daarmee preventief kunt werken aan gezondheid en vitaliteit. Geschreven voor de behandelaar maar ook voor de geïnteresseerde ontvanger.

Dit boek is een samenkomen van informatie uit het rijke veld van Dao en de rijkdom van Zen Shiatsu.


Zondag 13 juni 16:30 uur – buiten op de stoep voor de winkel – toegang gratis