Nou, nog eentje dan

De zomer begint laat dit jaar. Daardoor zaten we regelmatig ‘s avonds naar een leuke film te kijken. Nadat we The assassin in het Eye hadden gezien (vanaf augustus in de winkel!!), bekeken we vanaf de bank House of flying daggers, en toen ook maar weer eens Crouching tigers – prachtige Chinese cultfilms, alle 3. 

Maar het gevaarlijkst zijn de series, vooral als je nog geen vakantie hebt. Zo verslond ons Real humans (over robots als ‘hulpje’ in de huishouding, en hoe dat kan ontsporen), en heel recentelijk Occupied: een serie van 6 dvd’s met steeds 3 of 4 afleveringen van een uur, zo spannend, zo meeslepend, die kún je niet afbreken.
“Ja maar schat, ik moet morgen al weer zo vroeg … Nou okay, nog ééntje dan…” en dan, als het al bijna licht wordt, ietwat stoned naar boven stommelen… Maar wat een film!

De komende dagen treedt een theatergroep op in de winkel, tijdens en na openingstijden. Het stuk DUBIO dat zij opvoeren, is geïnspireerd op Goethe’s uitspraak dat meer kennis tot meer twijfel leidt – interessant, niet? Dit in het kader van het Over het IJ festival (optredens de komende 2 weken) en het Grachtenfestival (optredens half augustus). 
Alle optredens zijn expliciet ook voor het winkelpubliek (vrij) toegankelijk…

We wensen u allemaal een fijne zomer.