oktober FEEST! maand

DSCN1982Weet u nog? Vijf jaar geleden…
Deze hele maand oktober is het feest want we vieren vijf jaar boekwinkel.
We beginnen de maand met de Kinderboekenweek.
En we sluiten onze FEEST!-maand samen met de yogaschool af op zaterdag 25 oktober. Dan houden we een spetterend feest in de boekwinkel, de yogaschool erboven en in De Kompaszaal ter ere van ons vijf-jarig bestaan.

Onze FEEST!-maand begint met de Kinderboekenweek. Die staat -toevallig!- van 1 tot 12 oktober in het kader van feest. We versieren de winkel en delen kleurplaten uit. Maak je hem mooi met viltstift, potlood en verf? Dan hangen wij hem de winkel en in de etalage.

En dan hebben we iets heel speciaals: Op de achterwand van de winkel komt een groot doek dat gedurende de maand volgetekend gaat worden door geweldige auteurs en illustratoren. Charlotte Dematons (o.a. De Gele ballon en het Sinterklaasboek) en Joke van Leeuwen (o.a. Metro van MagnusFeest van het beginToen mijn vader een struik werd), jeugdboekenschrijfster Anna Woltz (Tien dagen in een gestolen auto, Rare week met TessHonderd uur nachthebben al toegezegd, en Thé Tjong-Khing (o.a. Waar is de taart, Kleine Sophie en Lange Wapper, de Sprookjesverteller)!!

coen verbraak‘s Avonds is er een kort debat over ‘Het verhaal van het boek‘, onder leiding van Coen Verbraak (bekend van Kijken in de ziel en andere tv-programma’s), met onder meer filosofe Renate Schepen (ze begeleidt de Socratische dialogen in de winkel), dr. Michaël Stoker (Pessoa-deskundige en directeur van het Literatuurhuis) en hoogleraar sociologie prof. dr. Abram de  Swaan.

Alle data op een rijtje: 

11 oktober, de Boekwinkel:
15:00 uur: Thé Tjong-Khing

18 oktober, de Boekwinkel:
15:00 uur: Charlotte Dematons

25 oktober, de Boekwinkel:
14:00 uur: Joke van Leeuwen

16:00 uur: Anna Woltz

25 oktober, de Kompaszaal:

17:00 uur – 20:00 uur: feest

17:30 – 18:30 u debat met Abram de Swaan, Renate Schepen en Michaël Stoker o.l.v. Coen Verbraak,  ‘Het verhaal van het boek’.

18:30 – 18.50 u  Yoga demonstratie

19:30 u de Kompaszaal serveert een feest-special (op eigen kosten, graag inschrijven)