Pampus Boekenapotheek Leesclub

Het lijkt maar zo dat we boeken verkopen bij van Pampus. Wat we eigenlijk verkopen zijn ontmoetingen en ideeën. Ideeën over verlies, verlangen, wat vrijheid is, wat liefde wel en niet is, of afscheid zonder verlies mogelijk is, dood, avontuur, inspiratie, hoe de wereld in elkaar steekt, wat de wereld beweegt, bedreigt of draaiend houdt. Hoe het is om mens te zijn. Duizenden ideeën.
En ontmoetingen met jezelf, ontmoetingen (letterlijk en figuurlijk) met de verwoorders van ideeën, ontmoetingen met ons, jullie boekverkopers, en, omdat we een buurtwinkel zijn, ontmoetingen met elkaar.

Het is, kortom, tijd voor een leesclub. Na de zomer gaan we eens in de zes weken de van Pampus Boekenapotheek Leesclub organiseren.

Boekenapotheek omdat boeken, en de ideeën die ze vertegenwoordigen je leven redden. Soms meer en soms minder. Maar ieder boek is een poging om het labyrint van ons bestaan in kaart te brengen. Daar gaan we het over hebben.

En over de technieken, verhaalstructuren, literaire trucs en vaardigheden die een roman mogelijk maken. Verder gaan we het boek binnen de context van zijn tijd en het oeuvre van de auteur plaatsen.

En omdat we buurtgenoten zijn, praten we over hoe jammer het is dat de zomer voorbij is, hoe de avonden langer worden, en hoe we die met boeken vullen. En met verhalen over boeken.

Een leesclub dus. De contributie is 5 euro per keer. Daarvoor krijg je de begeleiding van een van onze medewerkers, gastsprekers, een kopje koffie, en korting bij aanschaf van het te lezen boek. Het worden mooie herfstavonden, aan de grote tafel achterin de winkel.

Opgeven: per mail, of aan de balie in de winkel. Tot ziens!