Patience – D. Clowes

Patience2Daniel Clowes (Ghost World, Wilson) heeft zichzelf met deze nieuwe graphic novel weer overtroffen. Het is een prachtig verhaal, subliem getekend, kleurrijk en fantasievoller dan ooit. Je zou het een romantische Science Fiction thriller kunnen noemen zonder te overdrijven.

De hoofdpersonen zijn Patience en Jack, jonge twintigers die de vertrouwde ‘Clowes’- persoonlijkheid hebben: buitenbeentjes die hard moeten knokken om zich staande te houden in de zogenaamde gewone maatschappij. Ze zijn al zes jaar bij elkaar als op de eerste pagina de conceptie van hun eerste baby op feestelijke wijze in beeld wordt gebracht en vervolgens krijg je in kort bestek een duidelijk beeld van hun liefdevolle relatie.

Daarna volgt een rollercoaster van gebeurtenissen die door de auteur: ‘Een kosmische tijdreis naar de primordiale oneindigheid van de eeuwige liefde’ genoemd wordt. Dat schrok me in eerste instantie even af, want dat is nogal wat, maar de verrukkelijke cover trok me over de streep en gelukkig maar.

Het is maf, fantastisch en oorspronkelijk, een verhaal waar je hart een dubbele beat van gaat slaan. Een ervaring die ik ieder lezer gun!

Patience – Daniel Clowes
Uitgeverij Scratch – prijs € 27,95

(recensie door Marlèn)