oktober FEEST!-maand

De hele maand oktober is het feest in de boekwinkel.

We beginnen de maand met de Kinderboekenweek en we vieren ons eerste Lustrum, samen met de yogaschool Iyengar Yoga Zeeburg. We sluiten onze FEEST!-maand af op zaterdag 25 oktober. Dan houden we een spetterend feest in de boekwinkel, de yogaschool erboven en in De Kompaszaal ter ere van ons vijf-jarig bestaan.

Onze FEEST!-maand begint met de Kinderboekenweek. Die staat -toevallig!- van 1 tot 12 oktober in het kader van feest. We versieren de winkel en delen kleurplaten uit. Maak je hem mooi met viltstift, potlood en verf? Dan hangen wij hem de winkel en in de etalage.

En dan hebben we iets heel speciaals: Op de achterwand van de winkel komt een groot doek dat gedurende de maand volgetekend gaat worden door geweldige auteurs en illustratoren. Charlotte Dematons (o.a. De Gele ballon en het Sinterklaasboek) en Joke van Leeuwen (o.a. Metro van Magnus, Iep!, Toen mijn vader een struik werdhebben al toegezegd, en misschien komt Thé Tjong-Khing (o.a. Waar is de taart, Kleine Sophie en Lange Wapper, de Sprookjesverteller) ook wel.

 

CoenVerbraak

‘s Avonds is er een kort debat over ‘Het verhaal van het boek‘, onder leiding van Coen Verbraak (bekend van Kijken in de ziel en andere tv-programma’s), met onder meer filosofe Renate Schepen (ze begeleidt de Socratische dialogen in de winkel), dr. Michaël Stoker (Pessoa-deskundige en directeur van het Literatuurhuis) en hoogleraar sociologie prof. dr. Abram de  Swaan.

Alle data op een rijtje: 

11 oktober, de Boekwinkel:
15:00 uur: Thé Tjong-Khing (o.v.)

18 oktober, de Boekwinkel:
15:00 uur: Charlotte Dematons

25 oktober, de Boekwinkel:
14:00 uur: Joke van Leeuwen

16:00 uur: Anna Woltz

25 oktober, de Kompaszaal:

17:00 uur – 20:00 uur: FEEST!

met om 17:30 uur: Abram de Swaan, Renate Schepen, Michaël Stoker en Coen Verbraak, over ‘Het verhaal van het boek’.