vrijdag 22 maart: Vrouwkje Tuinman & Bob Fosko

Bob Fosko trok als zanger van de rauwe Nederrockband de Raggende Mannen volle zalen. Hij zag vele podia en festivals vanuit de backstage. En dat heeft hij gemeen met schrijfster / dichteres/ popjournaliste Vrouwkje Tuinman. Ook zij kent de hectiek, de saamhorigheid en de haatliefdes van festivalorganisaties als haar broekzak. 
Haar nieuwe boek ‘De Rouwclub’ heeft een lowlands-achtig festival, Walhalla, als decor. In een zweethok van posters en lege pizzadozen werken Harold en Emma een jaar lang als buffels om een weekend lang the talk of the town te zijn. Ze vormen een geolied team en als Harold overlijdt  heeft  Emma het gevoel geamputeerd te zijn. Ze mist niet alleen haar sparringpartner maar rolt een heel nieuw leven in: zíjn leven. Zijn vrienden, zijn familie, zijn huisraad, zijn katten en ook zijn gedachten; wat hij gewild zou hebben en hoe hij het zou doen. Ze eigent het zich toe. En zij niet alleen. Harold wordt van iedereen die hem liefhad. Deze kunstmatige, uit de afwezigheid van een centrale persoon ontstane rouwclub beschrijft Tuinman met veel inleving. Niet verwonderlijk, want zij ervoer aan den lijve hoe het is om een dierbare te verliezen toen een van haar beste vrienden onverwachts overleed.

De Rouwclub gaat over een droevig onderwerp, maar is geen in-en in verdrietig boek. Daar zorgt Tuinman met haar rake beschrijvingen en haar vederlichte humor wel voor. En daarom verwachten wij dat 22 maart geen diepdroevige avond wordt maar een opwekkend samenspel tussen een muzikaal zwaargewicht en authentiek verteltalent.


Aanvang 20.30 uur

, toegang € 5  incl. welkomstdrankje.