woe 11 dec: heeft tijd invloed op geluk?

Geluk is de nieuwe heilige koe van deze tijd. Wellicht is het aangenamer gelukkig te zijn dan ongelukkig, maar het is onaangenaam gelukkig te moeten zijn.” Dit schreef Rik Torfs, rector van de KU Leuven zaterdag 14 september in Trouw.

Een prachtig citaat om te onderzoeken! 

Al 2 maal eerder bespraken we aan de grote tafel achterin de winkel dit thema, we vroegen ons af: wat is geluk eigenlijk, en: is vriendschap belangrijk voor geluk. En deze laatste keer staat in het teken van de relatie tussen tijd en geluk.

De avond wordt georganiseerd door Jaap Vriend en Renate Schepen.

Het eerste deel van de avond  is er een inleidende workshop, daarna volgt een Socratisch gesprek.

Jaap Vriend is trainer en initiatiefnemer van Geluk voor Beginners. Ook schrijft hij een column onder deze naam in de Intermediair. Deze avonden geeft hij eerst een overzicht van wat filosofen en schrijvers zeiden over dit onderwerp, daarna bespreekt hij gelukstechnieken die u direct thuis kunt toepassen.  

Renate Schepen is filosoof. Zij begeleidt de Socratische dialoog. De dialoog kan ruimte creëren om je echt te verdiepen in wat de ander denkt, jezelf te verrijken met andere denkbeelden en zo je eigen opvattingen te onderzoeken en aan te scherpen.

Het gesprek en de workshop vinden plaats aan de grote tafel in de boekwinkel, het aantal deelnemers is beperkt tot ca.12 mensen. 
De avond duurt van 19.30 tot 22 uur. Deelname kost € 25. 
U wordt verzocht zich op te geven per e-mail, telefoon of in de winkel.