Workshop + Socratische dialoog

Geluk is de nieuwe heilige koe van deze tijd. Wellicht is het aange-namer gelukkig te zijn dan ongelukkig, maar het is onaangenaam gelukkig te moeten zijn.”
Dit schreef Rik Torfs, rector van de KU Leuven zaterdag 14 september in Trouw.

Een prachtig citaat om te onderzoeken!
Nog 2 avonden gaan we in de boekwinkel in op het thema Geluk:

  • op 20 nov: In hoeverre is vriendschap belangrijk voor geluk?
  • en op 11 dec: Wat is de relatie tussen tijd en geluk?  

 

De thema’s komen op gelijke wijze aan bod. Het is ook mogelijk om de avonden los van elkaar te volgen. Hoe meer avonden men volgt, hoe meer kans op geluk?

De avonden worden georganiseerd door Jaap Vriend en Renate Schepen.
Het eerste deel van de avond  is er een inleidende workshop, daarna volgt een Socratisch gesprek.

Jaap Vriend is trainer en initiatiefnemer van Geluk voor Beginners. Ook schrijft hij een column onder deze naam in de Intermediair. Deze avonden geeft hij eerst een overzicht van wat filosofen en schrijvers zeiden over dit onderwerp, daarna bespreekt hij gelukstechnieken die je direct thuis kan toepassen.  

Renate Schepen is filosoof. Zij begeleidt de Socratische dialoog. De dialoog kan ruimte creëren om je echt te verdiepen in wat de ander denkt, jezelf te verrijken met andere denkbeelden en zo je eigen opvattingen te onderzoeken en aan te scherpen.

Het gesprek en de workshop vinden plaats aan de grote tafel in de boekwinkel, het aantal deelnemers is beperkt tot ca.12 mensen. De avond duurt van 19.30 tot 22 uur. Deelname kost € 25 per avond, de avonden zijn ook los van elkaar te volgen. U wordt verzocht zich op te geven per e-mail, telefoon of in de winkel. U bent geregistreerd op moment van betaling.