zondag 2 dec: tekenworkshop

Nederland is het land van licht, lucht en zee. En het kan er flink waaien. Heb je zin om daar een mooi kunstwerk over te maken? De Hollandse meesters Vincent, Piet, Pieter en Rembrandt helpen jou op weg. En je zal zien dat op jouw tekening een molen begint te draaien, bloemen gaan zwiepen en een paar hoeden voorbij komen vliegen. Nieuwsgierig geworden? Kom naar de tekenworkshop en laat verschillende tekenmaterialen steeds harder stormen over jouw tekenpapier!

Het kinderboekenschrijversduo Ceciel de Bie en Reinoud Leenen geven een tekenworkshop naar aanleiding van hun vier nieuwste boeken voor de reeks Kunst voor kinderen.

Over de auteurs
Ceciel en Reinoud hebben boeken gemaakt voor diverse uitgevers en musea zoals het Van Gogh museum, Het Getty Museum, Los Angeles, het Moma in New York en het Hermitage te Amsterdam. Het Rembrandt doeboek van Ceciel won in 2000 de zilveren griffel. Samen met Reinoud maakte ze o.a. de familie boeken Inkt, word een tekentalent (2010), Verf, word een schildertalent (2011) en Glas, word een glasexpert (in opdracht van Het Koninklijk Glas Museum te Leerdam 2015). Inkt is bekroond met de Vlag en Wimpel 2011 en werd genomineerd voor de White Raven, een internationale boekenlijst. In 2017 verscheen hun kinderboek ‘Word jij ook een Hollandse meester?’ voor het Hermitage museum te Amsterdam en het doeboek  ‘Ontdek jouw Kunststreken’ over schilders en schildertechnieken met een aanvullende website www.ontdekjouwkunststreken.nl  (illustratie Georgien Overwater)

Zondag 2 december 16 u: tekenworkshop van Ceciel de Bie en Reinoud Leenen

Tafels staan gedekt met teken materialen-entree gratis – vanaf 6 jaar – aanmelden gewenst – ik meld mij aan voor 2 dec