zaterdag 5 maart: boekpresentatie Stans Lutz in KHL

‘Hoe laat ben je thuis?’

Haar moeder vraagt het keer op keer. Alsof Lucie een reden zou hebben om thuis te komen. Als het ergens niet leuk is is het daar. Kijk maar naar haar vader. Die is er ook nooit en dat begrijpt ze best als ze ziet hoe haar moeder doet. Voor haar moeder komen de kerk, de verschoppelingen en haar piano op de eerste plaats. Als Lucie begin jaren 60 naar de middelbare school gaat krijgt ze een ruimere blik op het leven en trekt erop uit.

In Rotterdam, de stad waar Lucie woont, valt genoeg te bevechten. Dapper trekt zij ten strijde. Al is het moederziel alleen, zij zal de ware liefde en haar passie vinden. In soms ontroerende, soms hilarische scenes roept schrijfster Stans Lutz een voor menigeen herkenbare wereld op in een beeldrijke taal die de bittere smaak van de gebeurtenissen bijna doet vergeten. Haar Lucie is een meisje met een vrijgevochten geest, die je het liefst tegen je aan zou drukken als ze je de kans zou geven.

Na haar opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam is (buurtbewoonster) Stans Lutz altijd in het theater werkzaam geweest. Als decor- en kostuumontwerper was ze verbonden aan talloze producties. Daarnaast schreef ze verhalen, en ontwikkelde ze zich verder als beeldend kunstenaar (teken- en schilderkunst). Eerder schreef ze het non-fictie boek De circusclown en schreef en tekende het prentenboek Zakdoek. ‘Lucie’ is haar literaire debuut.

Zaterdag 5 maart  – aanvang 16:30 uur – in KHL – wij doen de boekverkoop