zondag 18 juni: boekpresentatie

Is nergens ergens?

Verhalen over filosofen en hun ideeën. En ik moet zeggen, een leuke titel voor een boek over filosofie voor de jeugd… en niet alleen maar voor de jeugd, lijkt me eigenlijk.

Is nergens ergens? van Iris van der Graaf staat vol leuke verhalen over filosofen en hun ideeën, en laat zien dat jij ook kunt doorgaan met denken, en je gedachten opschrijven, of erover praten met je vrienden. Hoe zou bijvoorbeeld verveling of blijdschap eruit kunnen zien?

Je kunt over alles nadenken: over wat je om je heen ziet, over wie jij bent. Over wat taal is, wat vriendschap is, wat waarheid is. Of over liefde, dood of het nieuws. Lang geleden gingen filosofen, die van vragen stellen en nadenken hun beroep maakten, hun vragen opschrijven. En ze gingen op zoek naar antwoorden.

Iris van der Graaf (1989) is auteur, beeldend kunstenaar en illustrator. Ze studeerde filosofie in Amsterdam, Parijs en Utrecht, en daarna studeerde ze aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Eerder maakte ze de illustraties voor het boek Het wiskundehondje.

Aanvang 16:30 uur – toegang gratis.