zondag 28 september: schrijvers uit Oost

Tijdens de tweede aflevering van Schrijvers uit Oost 2014-2015 zijn de jonge, aanstormende Basje Boer en de internationaal doorgebroken Herman Koch te gast. Maaike Bergstra presenteert de middag over het leven als beginnende en als gelauwerde schrijver. Een bijeenkomst opgeluisterd met film- en muziekfragmenten en met een nieuwe winnaar van de wedstrijd Schrijf je Straat. Deze editie wordt georganiseerd in samenwerking met het Lloyd Hotel en de Culturele Ambassade.


Basje Boer studeerde in 2003 af aan de Rietveld Academie, afdeling fotografie. Er werden verhalen van haar gepubliceerd in o.a. De Revisor, Hollands Maandblad en De Gids. Ze maakt deel uit van de redactie van Public, een nieuw initiatief voor cultuuroptimisten in Amsterdam. Herman Koch is bekend als televisiemaker en acteur, columnist en natuurlijk als romanschrijver. Na zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989) verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005). In 2005 schreef hij het dictee voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Met Het Diner (2009) won Koch de NS Publieksprijs en het boek werd verfilmd. Dit jaar verscheen zijn roman Geachte heer M.

Wat is Schrijvers uit Oost?
Schrijvers uit stadsdeel Oost worden live geïnterviewd over hun werk en werkwijze aan de hand van hun inspiratiebronnen (gedichten, boeken, films, kunstwerken, muziek, artikelen…). Speciaal voor Schrijvers uit Oost schrijven zij nieuw werk met Oost als vertrekpunt. Het voorlezen van de teksten vormt een vast onderdeel van het programma. Bovendien wordt elke editie afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de wedstrijd Schrijf je straat, waarvoor Oost ook telkens een inspiratiebron is. Elke aflevering vindt plaats op een andere locatie!

Zondag 28 september – aanvang 15.00 – inloop vanaf 14:30
Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34
Toegang € 6,-